Fillimpa med solrosfrön

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Något modifierat från grundreceptet, men jag tycker att det blir godare så här.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 5 dl rågsikt
  • 3 dl rågkross
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • (valfria frön kan blandas i om man vill ha mer)
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl brödsirap
  • Smör att smörja formarna
  • Ströbröd eller rågkross till formarna
  • Instruktioner

    Receptet är för två brödformar. Dela smeten i två avlånga formar som kan gräddas samtidigt. Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt fil och sirap och arbeta ihop degen med degkrokarna på elvispen. Smeten ska vara kladdig. "Smöra och bröa" formarna och dela upp smeten i dessa två. 175 grader (varmluft) i ca 75 minuter. Man kan lägga på folie på bröden efter halva tiden så blir de inte brända uppepå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben