Fillimpa med smak av jul

Jättegod limpa i långpanna. Goda att äta med smör och ost. Eller tillsammans med ädelost.

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 3 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 3-5 tsk pepparkakskrydda beroende på hur mycket smak man vill ha
  • 1,6 l rågsikt
  • Instruktioner

    1. Blanda filmjölk med sirap, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Tillsätt rågsikt och blanda ihop (det blir mer som en smet än som en deg).
    2. Klä en normalstor långpanna (med höga kanter) med bakplåtspapper och häll i smeten.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 100 grader i 30 minuter. Höj sedan ugnen till 150 grader och grädda i 40 minuter till.
    4. Låt gärna limpan vila till nästa dag. Skär i fyra längder och sedan i lagom stora skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben