Filmjölkslimpa á la GI

Serverar: 2 portioner

Tid: 9 timmar 5 minuter

Om man bortser från blötläggningen av dinkelkornen, är det här ett turbosnabbt och saftigt bröd! I det här receptet hehöver dinkelkornen ligga i blöt över natten, eller 8 timmar.

Ingredienser

  • 3.5 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl hela dinkelkorn
  • 0.5 dl linfrö
  • 1.5 dl sojamjöl
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 msk bikarbonat
  • 1 liter filmjölk
  • Olja till formen
  • Eventuell smaksättning
  • 1 dl hackade torkade aprikoser eller
  • 1 dl hackad färsk spenat eller
  • 1 dl hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Blötlägg de hela dinkelkornen över natten, eller i 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och låt dinkelkornen rinna av ordentligt.
    2. Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja.
    3. Stöt linfröna i mortel. Blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke.
    4. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör till sist ner dinkelkornen.
    5. Häll smeten i bakformarna och grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 45-60 minuter. Lägg bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden, så att brödet inte blir för mörkt och ytan för hård.
    6. Låt brödet svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben