Om man bortser från blötläggningen av dinkelkornen, är det här ett turbosnabbt och saftigt bröd!
I det här receptet hehöver dinkelkornen ligga i blöt över natten, eller 8 timmar.
Ingredienser
3.5 dl siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl hela dinkelkorn
0.5 dl linfrö
1.5 dl sojamjöl
1.5 dl fiberhavregryn
1.5 tsk salt
1.5 msk bikarbonat
1 liter filmjölk
Olja till formen
Eventuell smaksättning
1 dl hackade torkade aprikoser eller
1 dl hackad färsk spenat eller
1 dl hackade nötter
Instruktioner
- Blötlägg de hela dinkelkornen över natten, eller i 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och låt dinkelkornen rinna av ordentligt.
- Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja.
- Stöt linfröna i mortel. Blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke.
- Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör till sist ner dinkelkornen.
- Häll smeten i bakformarna och grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 45-60 minuter. Lägg bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden, så att brödet inte blir för mörkt och ytan för hård.
- Låt brödet svalna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)