Filmjölkslimpa med lingonsylt

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

God och enkel limpa som är jättelätt att göra och håller sig saftig i flera dagar.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 7 dl filmjölk (går även bra att baka med laktosfri)
  • 2 dl lingonsylt
  • 1½ dl sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl och bikarbonat. Tillsätt filmjölk, lingonsylt och sirap och blanda ihop allt ordentligt. Smöra och bröa 2 stycken brödformar, 1-liters.
    2. Fördela lika mycket smet i båda formarna, grädda längst ner i ugnen i 175 grader, ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben