Filodegsrullar med kräftfyllning

Serverar: 14 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig förrätt eller som en entrerätt.

Ingredienser

  • 7 blad filodeg, kylda eller frysta och tinade
  • 50 g smör, smält
  • Fyllning
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 200 g
  • 2 salladslökar, hackade
  • 100 g philadelphiaost
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 dl röda mangoldskott eller babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sila bort lagen från kräftstjärtarna och låt dem rinna av i en sil. Hacka dem fint.
    2. Blanda kräftorna med salladslök, philadelphiaost och pepparrot. Mixa mangoldskotten med oljan och blanda ner i kräftblandningen. Salta och peppra.
    3. Dela filodegsbladen på mitten. Pensla dem med smör efter hand och lägg en sked av fyllningen i nedre delen av bladet. Vik in kanterna och rulla samman.
    4. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med smör. Grädda filodegsrullarna i mitten av ugnen, ca 10 minuter i 225 grader, tills de får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    macuisine 29 april 2011

    Jättegott, jag provade att ha dessa vid sidon om vinkokta musslor och det gjorde succé.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben