Filodegsrullar med quornfärs

Serverar: 16 portioner

En nyttigare variant på piroger/vårrullar.

Ingredienser

  • 1 frp quornfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk spiskummin
  • 2 ägg
  • 1 dl bladpersilja, strimlad
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk mynta, strimlad
  • 16 filodegsark
  • Rapsolja, till stekning och pensling
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök och vitlök i lite rapsolja. Tillsätt Quornfärs och spiskummin, stek i ett par minuter.
    2. Rör ned ägg och bladpersilja, smaka av med salt. Lägg filodegsarken två och två. Fördela färsblandningen på filodegsarken, vik in kanterna och rulla ihop. Pensla med rapsolja.
    3. Grädda filodegsrullarna i 200°C ugn tills de får fin färg.
    4. Blanda under tiden matyoghurt och mynta, smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben