Filopirog med spenat och keso

Serverar: 8 portioner

Filodeg hittar du i frysdisken i välsorterade affärer.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 100 g fryst bladspenat
  • ½ dl olivolja
  • 1 kruka mynta, plockad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 liten burk keso, 250 g
  • 1 pkt filodeg, 500 g
  • Till garnering
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Skala och finhacka löken. Tina spenaten, krama ur vätskan ordentligt och stek spenaten med löken i 1 msk olja. Blanda i mynta och smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda med keson.
    3. Dela varje filodegsblad i tre delar på längden, så att varje bit blir ca 15x30 cm.
    4. Pensla filobladen med olivolja. Lägg en rejäl matsked fyllning i ena änden av varje degremsa. Vik ett av deghörnen över fyllningen så att det bildas en triangel. Fortsätt att vika runt fyllningen tills degen formar ett trekantigt paket i flera lager.
    5. Pensla pirogen med resten av olivoljan, salta och peppra. Baka pirogerna i ugnen ca 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg. Servera dem varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Makedonka 23 oktober 2008

    jag blandade med fetaost istället och det blev jättegott..Krispigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben