Filorullar med fetaost och mynta.

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Förförisk fingermat som kan göras i förväg.

Ingredienser

  • 150 g fetaost
  • 2 ägg
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 msk färsk hackad mynta
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 12 ark filodeg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa fetaost och blanda med 1 ägg, paprikapulver och mynta. Smält smör och blanda med olivolja. Pensla ett filodegsark med blandningen och lägg på ett till ark. Skär i fyrkanter, 10x7 cm. Lägg på en sträng med 2 tsk fyllning i ena änden, vik in övre och nedre kanten och rulla ihop till en cigarr. Pensla ihop skaven. Pensla med ett uppvispat ägg och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen till de är gyllenbruna, 15-20 minuter.
    2. Rullarna kan göras i förväg och frysas in ogräddade. Pensla dom då otinade och öka gräddningstiden något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben