Det här är en verkligt behändig och god liten rätt, som kan stå färdig i frysen och bara behöver gräddas strax innan den ska ätas. Rullen är gjord av djupfryst smördeg, utkavlad och fylld med en saftig röra av skinka, purjolök och ost.
Ingredienser
1 platta djupfryst smördeg
Fyllning
1 liten purjolök
75 g rökt skinka
3/4 dl riven ost
½ krm italiensk salladskrydda
Några droppar vatten
Instruktioner
- Ta fram smördegen och låt den vila ca 15 minuter. Gör fyllningen under tiden.
- Strimla och fräs purjon i stekpanna. Strimla skinkan och låt den fräsa med en stund. Smaka av med salladskrydda och ost. Tillsätt en aning vatten, så att det blir en fast men ändå saftig röra.
- Kavla ut smördegen till en kaka, ca 20x22 cm. Bred ut fyllningen över degen, rulla ihop och lägg rullen i en lätt smord form eller på plåt. Pensla med ägg och strö över vallmofrö. Grädda i 200-225° 25-30 minuter eller tills rullen har fin färg.
- Servera med en frasig sallad.
- Om man vill kan man frysa rullen i en aluminiumform, som den också gräddas i och som sedan kan tas in direkt på bordet.
Liknande recept
Kommentarer (0)