Fin skinkrulle

Serverar: 6 portioner

Det här är en verkligt behändig och god liten rätt, som kan stå färdig i frysen och bara behöver gräddas strax innan den ska ätas. Rullen är gjord av djupfryst smördeg, utkavlad och fylld med en saftig röra av skinka, purjolök och ost.

Ingredienser

  • 1 platta djupfryst smördeg
  • Fyllning
  • 1 liten purjolök
  • 75 g rökt skinka
  • 3/4 dl riven ost
  • ½ krm italiensk salladskrydda
  • Några droppar vatten
  • Instruktioner

    1. Ta fram smördegen och låt den vila ca 15 minuter. Gör fyllningen under tiden.
    2. Strimla och fräs purjon i stekpanna. Strimla skinkan och låt den fräsa med en stund. Smaka av med salladskrydda och ost. Tillsätt en aning vatten, så att det blir en fast men ändå saftig röra.
    3. Kavla ut smördegen till en kaka, ca 20x22 cm. Bred ut fyllningen över degen, rulla ihop och lägg rullen i en lätt smord form eller på plåt. Pensla med ägg och strö över vallmofrö. Grädda i 200-225° 25-30 minuter eller tills rullen har fin färg.
    4. Servera med en frasig sallad.
    5. Om man vill kan man frysa rullen i en aluminiumform, som den också gräddas i och som sedan kan tas in direkt på bordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben