Skinkrulle

Serverar: 12 portioner

Matig rulltårta att servera till välkomstdrinken eller på buffén. Går utmärkt att göra dagen innan.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk Dansukker Råsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche, gärna lätt
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk Dansukker Råsocker
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk finhackad purjolök
  • Ca 12 skivor kokt skinka
  • Smör eller margarin till formen
  • Fuktig handduk
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna, 20x30 cm, med folie som penslas med smör eller margarin.
    2. Skilj gulor och vitor. Vispa gulorna med saltet och sockret. Vispa därefter vitorna till fast skum i en annan bunke. Blanda därefter växelvis äggulevipset och mjölet i äggvitorna.
    3. Bred ut blandningen i långpannan och grädda i 150° varm ugn i ca 10 minuter. Vänd upp den gräddade kakan på en fuktig handduk och drag bort folien. Låt svalna.
    4. Blanda majonnäs, créme fraiche, dijonsenap, råsocker, persilja och purjolök till fyllningen. Bred över kakan. Täck med skinkan och rulla samman till en rulltårta.
    5. Vira in rullen i den fuktiga handduken och förvara i kylskåp tills gästerna kommer.
    6. Skiva rullen och servera till välkomsdrinken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben