Finska bullar

Serverar: 60 portioner

Från Carina i Örebro Mycket bra bullar, som går snabbt att göra och håller sig färska länge.

Ingredienser

  • 200 g smält margarin
  • 5 dl filmjölk
  • 5 dl socker
  • 3 tsk bikarbonat
  • 4-5 msk vaniljsocker
  • 12 dl vetemjöl
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Häll filmjölken i en bunke och rör ut bikarbonaten i lite fil.
    2. Blanda i övriga ingredienser och sist det smälta margarinet. Smeten blir väldigt kladdig.
    3. Klicka sedan med en matsked smeten i pappersformar. Ungefär en halv matsked i varje form brukar vara lagom. Strö över pärlsocker.
    4. Grädda i 225 grader tills bullarna är svagt ljusbruna, ungefär som mandelkubb. Tips! Om de blir för bruna blir de torrare. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben