Finska pinnar

Serverar: 35 portioner

Tid: 10 minuter

En av mina favoriter sen jag var barn.

Ingredienser

  • 2 hg smör
  • 1 dl strösocker
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Garnering
  • hackad, oskållad sötmandel
  • pärlsocker
  • vispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Rör smöret och sockret vitt och pösigt. Tillsätt 5 dl vetemjöl och arbeta degen hastigt på bakbordet och lägg sedan degan kallt en stund. Rulla ut degen till smala längder, lägg dem tätt på bakbordet, pensla dem med vispat ägg och strö på hackad , oskalad sötmandel och lite pärlsocker. Skär rullarna rätt över i 4 cm långa bitar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och grädda kakorna i 225 grader i ca 10 min.
    2. Provbaka en kaka för att se om mjölmängden är lagom.

    Liknande recept

    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4
    4
    40 min
    45
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben