Finska pinnar

Serverar: 40 portioner

En klassiker som bakades i mitt barndomshem tillsammans med chokladsnittar. Nostalgi? Visst är de det - men så gott de smakade!

Ingredienser

  • 200 g smör el margarin
  • 1 dl socker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 5 droppar bittermandelarom
  • Pensling och garnering
  • 1 äggvita
  • 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till degen.
    2. Dela degen i 4 lika stora bitar. Rulla ut dessa till smaka längder, ca 60 cm långa.
    3. Lägg längderna intill varandra och skär upp dem i ca 6 cm långa bitar.
    4. Vispa äggvitan lätt och pensla degbitarna. Strö över pärlsocker och hackad mandel.
    5. Lägg kakbitarna på bakpappersklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen i 12-14 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4
    4
    40 min
    45
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben