Fint Bröd (Progaga) Medicha

Serverar: 2 portioner

Ett jättegott bröd som jag har fått av en f.d. arbetskamrat från Bosnien,

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 1 1/2 dl olja
  • 3/4 paket med jäst
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. - Värm mjölken fingervarmt. - Tillsätt jästen i mjölken -Vipsa äggen lätt, och tillsätt oljan och saltet. .Blanda i mjölet. konsistensen skall vara som till en vanlig bulldeg, ( om man gör degen i en matbredare häll i så pass mycket mjöl att det släpper i kanterna, kör degen i 8 min- - Låt jäsa i 1 h, -Dela degen i 2 st delar . -Kavla ut dem till rektanglar ca 30 cm breda, 40 cm på höjden. - Skär ut 8 st remsor av varje rektangen. -Rulla varje remsa till en rulle, och ställ på höjden i en smord form = 8 rullar i varje form.
    2. -Sätt nu på ugnen på 200 grader.
    3. - Låt bröden åter igen jäsa i 1/2 h
    4. -Grädda i mitten av ugnen i 20 min på 200 graders värme.
    5. -Sätt ned värmen till 150 grader, och forsätt grädda i ytterligare 15 min .

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (2)

    sadina123 29 januari 2010

    Jag är från bosnien och tycker att det är *JÄTTEGOTT* :)

    tuslus 4 oktober 2010

    mycket gott bröd! blev otroligt gott tycker jag :) tack för receptet! kommer bakas igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben