Fisk i god sås med vin

Serverar: 4 portioner

Min familjs godaste fiskrecept. Alldeles utsökt att överraska bekanta med en god fiskrätt.

Ingredienser

  • 6 hg fiskfiléer
  • 2 dl vin, vitt
  • 1 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Dill
  • Persilja
  • Sås
  • 2 msk margarin
  • 3 msk mjöl
  • 1-2 dl grädde
  • Silat fiskspad
  • Salt, (kanske!)
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    Koka upp vin, vatten tärning och kryddor. Lägg i fisken och låt den sjuda tills den är vit. Gör såsen. Smält margarinet. Rör i mjölet. Vispa i det silade fiskspadet. Tillsätt grädde tills det blir en lagom tjock sås. Såsen måste koka minst 3 min. Smaka av med kryddor men var försiktig med cayennepeppar Lägg fisken i såsen och servera med ett gott potatismos, gärna spritsat till fågelbon som man sätter i ugnen för uppvärmning och sedan fyller med brynt svamp. En sallad smakar inte så dumt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med sås
    Kan man grunden för att göra en sås kan man sedan variera den i det...

    Fisk!
    Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben