Fisk i kryddig kokossås

Serverar: 4 portioner

Thailänsk fisk.

Ingredienser

  • 2 tsk jordnötsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 färska chilipeppar
  • 4 dl fiskbuljong
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 stjälk citrongräs
  • 600 g torskfiléer
  • 2 msk fisksås
  • 2 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en wok. Fräs krossad vitlök, torkad ingefära, gurkmeja och finhackad chili. Rör om i kryddorna medan de steks.
    2. Tillsätt buljong, kokosmjölk, ingefära och citrongräs och koka upp det. Tillsätt fisk, vrid ner värmen och låt det sjuda i ca. 10 min. under lock (eller tills fisken är färdigkokt). Ta bort ingefära och citrongräsbitar.
    3. Ta upp fiskbitarna med en hålslev (se till så att de inte faller sönder) och lägg dem i en serveringsskål med lock på.
    4. Koka upp såsen och den koka i 5 min. Ta bort såsen från värmen. Rör i fisksås och tunna skivor av salladslök. Häll såsen över fisken i skålen och servera.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben