Kryddig fisk och skaldjurssoppa

Serverar: 2-4 portioner

En väldigt smakrik fisk - och skaldjurssoppa. Jag och sambon mer eller mindre tömde grytan, medans barnen frynande på näsan och ville äta flingor. Låt inte skaldjuren ligga i för länge då de blir sega och variera gärna friskt med ingredienserna.

Ingredienser

  • 2 msk curry
  • 2 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 4 msk fiskfond
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 300 g lax
  • 8 musslor
  • 1 kruka färsk dill
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g kräftstjärtar
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Fräs smör och curry i en gryta. Tillsätt vin, krossade tomater, vispgrädde, fond och vatten. Låt småkoka i 10 minuter. Lägg i grytbitar av lax, musslor och dill, sjud i 5 minuter. Tillsätt räkor och kräftor i 30 sekunder. Ta av från värmen och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med nybakat bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben