Fisk och skaldjurssoppa

Fisk och skaldjurssoppa med vitt vin...

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 påse 400 g, Findus Fisktärningar av lax, torsk och sej
  • 1 liten lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 pkt 200 g, Findus Våra Finaste Sockerärter, broccoli & små fina ärter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisktärningarna.
    2. Skala räkorna och spara räkskalen Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde Koka upp och låt koka i ca 15 minuter.
    3. Sila soppan, koka upp igen och tillsätt fiskbitarna, låt sjuda i två minuter.
    4. Lägg i ett paket Findus Våra Finaste Sockerärter, broccoli & små fina ärter, låt allt bli varmt.
    5. Smaka av med salt och peppar, toppa med de skalade räkorna.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben