Idealiskt till helgen. Potatis, fisk och grönsaker puttrar mjukt tillsammans i ugnen. En nyttig rätt som lagar sig själv.
Ingredienser
6 - 7 potatisar
750 g sejfiléer
1 citron
Salt
Peppar
5 tomater
3 vårlökar
1 zucchini
1 kvist färsk rosmarin
2 dl crème fraiche
1/8 l mellanmjölk
1 ägg
100 g lagrad herrgårdsost i tunna skivor
Matfett till formen
Instruktioner
- Skrubba potatisen och koka den nästan färdig, ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fiskfiléerna i stora tärningar och lägg dem i en skål. Riv hälften av citronskalet och blanda det med fisken. Pressa citronen och blanda saften med fisken. Salta och peppra.
- Skålla och skala tomaterna och hacka dem grovt. Ansa och skölj vårlöken och hacka den. Skölj och ansa zucchinin och skär den i skivor. Ta rosmarinbladen från stjälken och hacka dem. Blanda alla dessa ingredienser med fisken.
- Spola av potatisen i kallt vatten. Skala och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett. Varva potatisen på botten av formen och lägg fisk och grönsaksblandningen ovanpå.
- Vispa ihop crème fraiche med mjölk och ägg och häll blandningen över fisken. Salta och peppra och lägg ostskivorna ovanpå. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Bor du i lägenhet?
Givetvis kan du använda våra grillrecept även om du inte har trädgård...