Fisk i ugn med aubergine och mozzarella

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Mängden fisk kan tyckas vara liten, men tack vare aubergin och mozzarella blir den ändå mättande.

Ingredienser

  • 250 g fiskfilé (använd helst en platt filé, till exempel hokifilé)
  • 1 medelstor aubergine
  • ½ gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 125 g mozzarella
  • 2 tsk franska örter
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skiva auberginen i cirka 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt på båda sidorna, låt dra i 10 minuter för att dra ur vätskan. Torka sedan av dem med papper och fräs dem gyllenbruna i smör.
    3. Skiva mozzarellan tunt.
    4. Skala löken, finhacka den gula löken och skiva vitlöken. Fräs dem mjuka och glansiga i smör. Häll på de krossade tomaterna och lägg i de franska örterna och chiliflakes. Lägg i sockret för att reglera syran av tomaterna. Låt puttra i 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
    5. Smörj en form med smör som passar filéerna utan att du viker dem. Lägg i fisken strö över 1 nypa salt och 1 nypa vitpeppar.
    6. Varva aubergin och mozzarella ovanpå fisken. Häll över tomatsåsen, lämna lite av auberginen och mozzarellan synlig så får gratängen en lite ”lyxigare” yta. Ställ in fisken mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg och auberginen fått ytterligare färg.
    7. Servera med potatis eller ris och valfri grönsak.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben