Fisk i ugn med aubergine och mozzarella
Mängden fisk kan tyckas vara liten, men tack vare aubergin och mozzarella blir den ändå mättande.
Ingredienser
250 g fiskfilé (använd helst en platt filé, till exempel hokifilé)
1 medelstor aubergine
½ gul lök
3 klyftor vitlök
400 g krossade tomater
125 g mozzarella
2 tsk franska örter
1 tsk chiliflakes
1 tsk socker
Salt
Vitpeppar
Smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva auberginen i cirka 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt på båda sidorna, låt dra i 10 minuter för att dra ur vätskan. Torka sedan av dem med papper och fräs dem gyllenbruna i smör.
- Skiva mozzarellan tunt.
- Skala löken, finhacka den gula löken och skiva vitlöken. Fräs dem mjuka och glansiga i smör. Häll på de krossade tomaterna och lägg i de franska örterna och chiliflakes. Lägg i sockret för att reglera syran av tomaterna. Låt puttra i 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
- Smörj en form med smör som passar filéerna utan att du viker dem. Lägg i fisken strö över 1 nypa salt och 1 nypa vitpeppar.
- Varva aubergin och mozzarella ovanpå fisken. Häll över tomatsåsen, lämna lite av auberginen och mozzarellan synlig så får gratängen en lite ”lyxigare” yta. Ställ in fisken mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg och auberginen fått ytterligare färg.
- Servera med potatis eller ris och valfri grönsak.
Liknande recept
Kommentarer (0)