Fisk i ugn med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Det här var så otroligt gott. Rårivna morötter och sparris är gott till.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, ca 340 g
  • 1 tub mjukost med kräft- eller skagensmak, 200 g
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 dl finhackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven västerbottensost
  • Tillbehör
  • Pressad potatis
  • Sparris
  • Rårivna morötter
  • Citronklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
    2. Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och peppar. Fördela blandningen över fisken. Strö på osten. Gratinera mitt i ugnen 20-25 minuter.
    3. Servera laxen med pressad potatis, sparris, citronklyfta och gärna rårivna morötter.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben