Fisk i ugn med spenat och vitvinssås

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt och gott! Sköter sig själv i ugnen i princip. Jag höftar alltid med ingredienserna så det går bra att prova sig fram själv.

Ingredienser

  • 450 g hackad spenat
  • 400 g torskfilé
  • 500 g sejfilé
  • Vitpeppar
  • Flingsalt
  • Sås
  • 3 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • Ca 4 dl havremjölk
  • 1 ½ dl créme fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • Örtsalt
  • Tabasco
  • Ev. riven ost efter tycke och smak
  • Citronpeppar
  • Citronolja
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Sprid ut spenaten i en ugnsform, modell större. Om spenaten är fryst, se till att den är tinad först. Strö över lite flingsalt. Skiva fisken och salta och peppra på båda sidorna. Lägg ut jämn i formen. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
    3. Gör sedan såsen. Smält smöret och vispa ut mjölet. Ta lite i taget så att det inte blir klumpar. Häll i mjölken, lite i taget och låt koka upp emellan. Vispa samtidigt som du har i mjölken. Ha i crème fraiche och låt koka upp. Sänk värmen och krydda och ha i vinet. Låt koka upp igen och smaka av, sänk värmen och krydda tills du är nöjd.
    4. Ta ut fisken om du inte redan gjort det. Häll över såsen och strö över ost om du vill ha det. Låt stå i ugnen cirka 10 minuter eller tills det bubblar i mitten. Du kan också smaka en bit av fisken för att se om den är klar.
    5. Servera med potatis, grönsaker och en skvätt från en färsk citron.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben