Fisk i ugn minestrone

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Tillsätt kokta, vita bönor i grytan så bli den ännu matigare.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 tomater
  • 1 dl pasta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 citron
  • 600 g hokifilè
  • 2 msk hackad färsk eller fryst basilika
  • 100 g färsk parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150º. . Skala och skär morötterna, selleri och lök i tärningar. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i olivolja, tillsätt vatten och grönsaksbuljong.
    2. Skölj, tärna och lägg i tomaterna i grytan, och koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i pastan och koka i 11 minuter. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
    3. Lägg hokifilèerna i en ugnssäker form med höga kanter. Krydda med salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Ta ut formen ur ugnen och häll minestronesoppan över fisken och strö över basilikan.
    5. Servera fisken med riven parmesanost och bröd.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben