Fisk i ugn som i Egypten

Serverar: 4 portioner

Fisk är verkligen snabbmat. Och rätt tillagat fullt med näring och nyttigt. Ännu ett recept utan créme fraiche eller grädde. Det går att få mycket smak ändå. Både glutenfritt och mjölkfritt. Ren mat.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1-2 tsk mald spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 600-700 g torskfilé eller hoki eller sej
  • 2 tomater
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp olivlja i en kastrull och fräs vitlöken utan att den tar färg. Tillsätt spiskummin, tomatpuré och vatten, rör om och låt koka ihop någon minut.
    3. Smörj en ugnssäker form. Lägg fisken i formen. Häll över såsen.
    4. Skölj och skiva tomaterna och lägg ovanpå fisken. Skvätt lite olja över. Täck med folie och ställ in i ugnen ca 15 minuter. Ta av folien och låt stå ytterligare 10-15 minuter tills fisken är klar och allt fått lite färg.
    5. Strö persilja över.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (1)

    Tuppkaka 11 november 2009

    Låter jättegott! Ska prova det imorgon ;D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben