Fisk med chili och garam masala

Serverar: 4 portioner

Detta är en indisk fiskrätt som doftar starkt av chili och garam masala. Man kan laga den på vilken fast fiskfilé som helst, till exempel torsk, gös, abborre eller gädda. Hettan i kryddningen regleras med mängden röd chilipeppar.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé fryst eller färsk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk garam masala
  • 1/2 msk röd chilipeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 4-5 msk matolja
  • 2 tomater, hackade
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Färsk koriander till garnering
  • Instruktioner

    1. Ansa och hacka chilifrukt, tomater och vitlöksklyftor. Rör ut alla de torra kryddorna i vattnet. Värm oljan till medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i tomat, chili och vitlök och fräs tills vitlöken är ljusbrun men inte bränd. Häll i kryddblandningen, rör om och låt koka ihop i 3-4 minuter.
    2. (Tina frysta fiskfiléer och skilj dem försiktigt åt.) Sjud filéerna i så lite vatten som möjligt med salt och vitlökspulver i någon minut, inte mer, tills fisken vitnat. Ta försiktigt upp den med hålslev.
    3. Lägg försiktigt i fiskfiléerna i tomat- och lökblandningen och sjud i 4-5 minuter tills fisken hunnit ta till sig kryddsmaken. Strö över lite hackad koriander och servera med bröd och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben