Fisk med räksås och lagrad ost

Serverar: 4 portioner

Det här har även blivit en av mina favoritrecept när det gäller fisk.

Ingredienser

  • 500 g hokifilé
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g räkor med skal
  • Kokt potatis
  • Persilja
  • Kokt broccoli
  • Lime- eller citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sjud fisken i saltat vatten cirka 10 minuter.
    2. Smält smöret och rör ner mjölet. Blanda ordentligt, späd med mjölk under omrörning. Sjud såsen 5 minuter under omrörning. Ta kastrullen från plattan, rör ner osten. Salta och peppra.
    3. Skala räkorna och blanda ner dem i såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis med hackad persilja, kokt broccoli och lime- eller citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    MatKatta78 12 april 2008

    Nu är det mitt favoritfisk recept ochså!

    flabban 12 maj 2008

    Denna fiskrätt blev omtyckt av hela familjen, så den kommer jag att göra fler gånger. Den får högsta betyg.

    berggrenskan 24 april 2009

    Tack för ännu ett smarrigt recpet. Denna rätt kommer jag laga fler ggr.

    lilas 21 oktober 2009

    Hejsan! Det här var jättegott!! Vi kommer absolut att göra denna rätt många gånger. Tack för receptet! Mvh Lilas.

    sarasimon 19 januari 2011

    Hallå! Jätte gott! Dottern är mycket kräsen när det gäller fisk...men hon älskade denna! Tack tack!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben