Fisk- och skaldjursgryta med kantareller

Serverar: 4 portioner

Underbart god fiskgryta som jag brukar göra ibland.

Ingredienser

  • 1 dl kantareller från burk
  • 2 schalottenlökar
  • 2 tsk bordsmargarin
  • 300 g fiskbullar
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 60 g kräftstjärtar, djupfrysta
  • 100 g sockerärtor
  • Persilja
  • 1 1/2 tsk Herbamere örtsalt
  • Svartpeppar
  • 3 dl Vildris blandat med vanligt ris, kokt
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Häll spadet av svampen och fräs den i margarinet tillsammans med löken. Smula ner buljongtärningen, späd med vattnet och kantarellspadet. Lägg ner fiskbullarna och sockerärter och värm dem. Krydda och tillsätt hackad persilja. Blanda till sist ner kräftstjärtarna och servera genast när de har blivit varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben