Fisk- och skaldjursgryta med ris och broccoli

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

God fiskgryta, du kan lägga till andra skaldjur, blir bara godare.

Ingredienser

  • Ris för 8 personer
  • 400 g laxfilé
  • 400 g sejfilé
  • 170 g / 1 burk räkor i lag
  • 3 bananschalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Alt 2 dl vitt vin istället för vatten och vinäger
  • 1 ½ tsk curry
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm färsk svartpeppar
  • 500 g ansad broccoli
  • 4 morötter i stavar
  • Instruktioner

    1. Koka valfritt ris för 4 eller 8 personer, ca 3 eller 6 dl. Koka enl anvisning på förpackningen.
    2. Skala och skiva bananschalottenlökar tunt, finhacka 2 vitlöksklyftor. Dela purjolök på längden och skölj ordentligt mellan bladen. Skär den i cm-tjocka skivor.
    3. Skär bort skinnet från laxfilé och skär laxen och sejfilé i 2-cm stora tärningar. Häll av spadet från 1 burk räkor. Fräs schalotten- och vitlök i 1 msk olja på svag till medelvärme i 3 min i en stor gryta. Tillsätt purjon och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt krossade tomater, crème fraîche, vatten och msk vitvinsvinäger (eller 2 dl vitt vin istället för vatten och vinäger om du har hemma, det blir ännu godare), tsk curry, buljongtärning, 1 tsk salt och 8 varv med svartpepparkvarnen och låt puttra ihop 3 min.
    4. Ansa 500 g broccoli, i bitar och buketter. Koka upp vatten till broccolin i en liten kastrull. Om du kokar broccolin med lock, så behöver inte vattnet täcka grönsakerna (de ångkokas). Koka broccolin i 3 min.
    5. Lägg i fisken i grytan. Låt koka på svag värme ca 4 min. Lägg i de avrunna räkorna och låt allt bli varmt, max 2 min.
    6. Skala och skär 4 morötter i stavar.
    7. Servera grytan med ris, kokt broccoli och morötter!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben