Fisk och skaldjursröra till varma mackor

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket goda upp-piffade grillade mackor av en god fisk -och skaldjursmix med lite hetta för smakupplyftning. Detta recept är för många mackor men dela det på hälften om du inte vill göra så mycket.

Ingredienser

  • 200 g räksallad Rydbergs
  • 200 g skagenröra Rydbergs
  • 185 g ICA tonfisk med vatten
  • 15 g örtkryddor provencale
  • 15 g dill
  • 15 g gräslök
  • 1 krm chilipulver
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 st stora feferoni (gröna medelstark)
  • 2 kokta stora ägg
  • 5 tomater
  • Stor långfranska
  • Herrgårdsost mellanlagrad 28%
  • Ketchup
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Pressa ur vattnet från tonfisken allt det går. Hacka ägg och feferonin mycket finhackad. Kapa toppen av feferonin innan och häll i saften från chilifrukten.
    2. Blanda alla ingredienser utförligt förutom bröd, ost och tomater i en bunke med en slev så det blir som en stuvning. Ställ bunken i kylen med lock och låt stå ca 2 timmar så det får gotta till sig.
    3. Smöra stora frallor och lägg två lager ostskivor i botten och lägg sen på lagomt eller mycket av fisk- och skaldjursröran. Täck det med ca 1 cm tjocka tomatskivor. Dra några stränga ketchup på tomaterna. Täck med två lager ost på hela mackan.
    4. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme. Lägg mackorna i en gratängform och ställ in i mitten av ugnen och gratinera tills osten är ganska gyllenbrun och sen är det klart!
    5. Servera med en pizzasallad.

    Liknande recept

    2.5
    35 min
    15
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben