Fisk och skaldjurssoppa á la Ankar

Serverar: 4 portioner

Äntligen efter många försök så blev soppan perfekt. Koka och njut.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 400 g torskfilé
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • ½ morot, hyvlad med osthyvel
  • 10 små buketter broccoli
  • ½ röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjukost räkor
  • Kajenpeppar efter smak
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • red ev. men mjöl och vatten
  • Instruktioner

    1. Tina fisken och skär i mindre bitar, skala räkorna och spara räkskalen
    2. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning,sambal oelek, vitt vin, vatten och grädde
    3. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter Sila soppan, koka upp igen och tillsätt fiskbitarna, låt sjuda i 7 minuter.
    4. Lägg i de hyvlade morötterna, den tärnade paprikan, broccolin, och mjukosten koka ytterligare i 5 min.
    5. Smaka av med salt och peppar, toppa med de skalade räkorna och en klick crème fraiche.
    6. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mistys 24 februari 2011

    Supergod soppa värd en kung :=) Fast jag fuskade och skippade momentet att koka av räkskalen. Blev supergott ändå. 5 poäng av mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben