Fisk under grönt täcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Äldre recept men mycket gott!

Ingredienser

  • 500 g färsk eller fryst fiskfilé , spätta torsk eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 dl finstrimlad purjolök
  • 1 dl söndersmulat färskt vitt bröd
  • 2 - 3 msk smält margarin
  • 2 - 3 tomater
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Tina de frysta fiskfiléerna. Lägg fisken på eyy ugnssäkert fat. Strö på salt.
    2. Blanda samman krossad vitlök, persilja, purjolök och bröd. Strö blandningen över fisken.
    3. Smält margarin och häll över fisken.
    4. Sätt in fatet i 225 grader varm ugn. Efter 20-25 minuter är rätten klar.
    5. Fem minuter innan fisken är färdig lägg på tomathalvor runt omkring.
    6. Servera rätten garnerad med citronklyftor.
    7. Potatismos är gott till.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    6
    19
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben