Fisk under grönt täcke
Serverar:
4 portioner
Tid:
35 minuter
Äldre recept men mycket gott!
Ingredienser
500 g färsk eller fryst fiskfilé , spätta torsk eller kolja
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
1/2 dl finstrimlad purjolök
1 dl söndersmulat färskt vitt bröd
2 - 3 msk smält margarin
2 - 3 tomater
1 citron
Instruktioner
Tina de frysta fiskfiléerna. Lägg fisken på eyy ugnssäkert fat. Strö på salt.
Blanda samman krossad vitlök, persilja, purjolök och bröd. Strö blandningen över fisken.
Smält margarin och häll över fisken.
Sätt in fatet i 225 grader varm ugn. Efter 20-25 minuter är rätten klar.
Fem minuter innan fisken är färdig lägg på tomathalvor runt omkring.
Servera rätten garnerad med citronklyftor.
Potatismos är gott till.
Liknande recept
Fisk med frasigt täcke
4.3
40 min
4-6
2
Fisk med täcke av creme fraiche och senap
4.7
1 h
4
5
Fisk under täcke
4.3
30 min
6
19
Fisk med täcke
45 min
4
1
Fisk under sprött täcke med rotsaksmos
4
Fisk på grönsaksbädd
45 min
4
Fisk på spenatbädd
45 min
4
Fisk i gott sällskap
4
40 min
4
2
Fisk i ugn
4.7
50 min
2-3
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!