Fisk under persiljetäcke med broccolimos LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fräsch smak.

Ingredienser

  • 8 st fiskfiléer av vit fisk
  • 2 krukor färsk persilja (eller motsvarande mängd fryst)
  • Citronskal från 1 ekologisk citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl melonkärnor
  • 800 gram fryst broccoli
  • 150 gram färskost (kan ersättas med en större mängd av smöret)
  • 25 gram smör
  • Instruktioner

    Smöra en ugnsform. Vik fiskfiléerna en gång och rada upp i formen. Har du en hel bit fisk så blir det lika bra. Pressa över saften från citronen. Salta lätt. Rosta melonkärnorna hastigt i en stekpanna. Hacka persilja, vitlök, melonkärnor och blanda ihop med rivet citronskal och riven ost. Smaka av med peppar och kanske några flingor havssalt. Bred detta över fisken i formen. Gratinera i ugn ca 25 minuter i 200 grader. Servera med kokt broccoli eller gör ett mos om du tål färskosten bra. Koka broccolin. Häll av vattnet och låt ånga av en stund. Mixa ihop med stavmixer. Blanda ner färskost och smör och mixa riktigt slätt. Ställ grytan på svag värme igen medan du smakar av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben