Fiskbiffar från Santa Fe

Serverar: 9 portioner

Ett nytt, gott sätt att göra biffar av torsk. Jalapeñopeppar och koriander är smaker som passar bra till den milda torsken.

Ingredienser

  • 450 g kokt, kall torsk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 äggvita
  • 1 dl majsmjöl
  • 5 dl kall, färdig potatismos
  • 2 msk hackad koriander eller persilja
  • 1-2 tsk jalapeño, hackad, inlagd
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2½ dl färdig salsa
  • Smör eller margarin till bakplåten
  • Instruktioner

    1. Smörj en plåt med matfett. Lägg mjölet och majsmjölet i var sin djup tallrik och äggvitan i en annan. Vispa upp äggvitan med en gaffel.
    2. Blanda potatismos, fisk, koriander, jalapeño, lökpulver, salt och svartpeppar i en skål.
    3. Gör 9 lika stora biffar av fiskblandningen och panera dem i mjölet. Se till så att de täcks ordentligt med mjöl. Doppa dem sedan i äggvitan och panera dem till sist med majsmjöl. Tryck till med fingrarna så att de täcks av majsmjöl.
    4. Lägg fiskbiffarna på plåten och låt dem vila i kylskåpet 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Ställ in biffarna i ugnen, ca 30 minuter. Vänd på dem efter 15 minuter. Lägg upp biffarna på ett fat tillsammans med salsan och servera.

    Liknande recept

    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben