Fiskbiffar med pepparrotssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lovely

Ingredienser

  • 400 g skinn och benfri lax
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 salladslökar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Smör eller margarin till stekning
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk fransk senap
  • 3 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i småbitar och finhacka den i matberedare tillsammans med salt och peppar.
    2. Ta upp färsen och lägg i en skål. Blanda i hackad salladslök, dill, persilja, limeskal och parmesanost. Rör ihop till fin smet. Blanda i potatismjöl och ägg. (Om man vill ha fastare biffar kan man blanda i lite skorpmjöl)
    3. Låt stå ett tag medan du gör såsen: Blanda alla ingredienser och ställ i kylskåpet.
    4. Härefter gör du biffar i valfri storlek som stekes på medelvärme i smöret tills de får fin färg och är genomstekta.
    5. Servera med sås och klyftpotatis...

    Liknande recept

    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben