Fiskbiffar med stekt ris och persikochutney

Serverar: 4 portioner

De snabblagade fiskbiffarna är en festlig vardagsrätt. Persikochutney finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 400 g sejfilé
  • 1 tsk + ½ tsk salt
  • 1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk + 1 msk rapsolja
  • Tillbehör
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl persikochutney
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
    2. Mixa sejen med salt, peppar och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden och mixa ihop hastigt. Forma färsen till 8 små biffar. Stek dem i 1 msk olja på medelhög temperatur cirka 5 minuter på varje sida.
    3. Stek riset i 1 msk olja tills det blir gyllenbrunt. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Servera fiskbiffarna med ris, gräddfil, persikochutney och en limeklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben