Fiskbullar med fransk musseltäcke

Serverar: 2 portioner

Fiskbullar är bra vardagsmat men kan också bli snabblagad festmat, gratinera på franskt vis

Ingredienser

  • 180 g fiskbullar, djupfrysta
  • eller konservarade i buljong
  • 60 g musslor i vatten
  • 1 gul lök
  • ½ - 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk bordsmargarin
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 tsk ströbröd
  • 2 tsk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225 grader Tina frysta fiskbullar eller konserverade rinna av och lägg dem i en ungssäker form. Låt musslorna rinna av. Skala och finhacka löken och pressa vitlök.
    2. Fräs löken mjuk i margarinet i en stekpanna på svag värme. Lägg i musslor och persilja och blanda om. Bred ut musselfräset över fiskbullarna. Strö över ströbröd och ost. Gratinera 8-10 minuter i ungnens övre del tills fiskbullarna blivit varma och ytan har fått fin färg.
    3. Tips: Servera gratängen med kokt potatis och en sallad, gärna tomatsallad

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben