Fiskburgare med kapris- och rödbetsröra

Serverar: 4 portioner

Saftiga fiskburgare med god dillsmak som serveras med härlig rödbetskräm och potatis.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 400 g hokifilé
  • 2 färska rödbetor, ca 250 g
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 1-2 msk kapris
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst, hackad dill
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • Tillbehör
  • Saltgurka
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen. Tina fiskfilén, skär fisken i bitar och pressa ut vätskan. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda med matyoghurten, kapris, riven pepparrot och honung. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
    2. Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i 1 msk smör utan att den tar färg. Låt svalna. Mixa lök, fisk, crème fraiche, potatismjöl och dill till en slät färs i matberedare. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm vitpeppar. Forma till 4 burgare. Stek dem i 2 msk smör ca 3 minuter per sida.
    3. Servera fiskburgarna med potatis, rödbetskräm och saltgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben