Fiskburgare med kikärtsröra och tomatsallad

Serverar: 2 portioner

Kikärtsröra är gott till fiskburgaren

Ingredienser

  • 250 g skinn- och benfri gädd-, gös- eller koljafilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ mild spansk pepparfrukt
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk rapsolja till stekning
  • Kikärtsröra
  • ½ burk kikärter, avrunna (á 400 g)
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tomatsallad
  • ½ ask cocktailtomater (125 g)
  • ½ rödlök
  • 1 msk finstrimlad persilja
  • ½ tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Till servering
  • 2 rågbullar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra fisken. Skär den i mindre bitar. lägg fisken i matberedare monterad med en kniv och kör till färs.
    2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Ansa och skiva salladslöken. Blanda fiskfärsen för hand med pepparfrukten och salladslöken.
    3. Forma färsen till 2 store eller 4 mindre biffar. Pensla dem med lite olja och stek i 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta.
    4. Mixa kikärterna med vatten och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna. Skala och strimla löken. Blanda tomater, lök och persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
    5. Dela rågbullarna och lägg i fiskburgare, kikärtsröra och tomatsallad.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben