Fiskelycka med aioli

Serverar: 4 portioner

En vitlöksdoftande majonnäs, aioli, passar att klicka i den här goda fisksoppan med medelhavssmak.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • Olja till stekning
  • 800 g krossade tomater
  • 1/4 paket saffran, (à ½ g)
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 300 g blåmusslor, välborstade och sköljda
  • 350 g grytbitar av fisk, t.ex. marulk, hälleflundra, gös, lax
  • Aioli
  • 4 msk majonnäs
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vatten
  • Servering
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Skala och hacka moroten. Fräs i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomatkross och koka ihop ca 10 minuter. Tillsätt saffran, buljong och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 15 minuter. Lägg i musslorna och fisken och sjud under lock ca 5 minuter.
    2. Vispa ihop majonnäs, pressad vitlök, citronsaft och vatten till aiolin.
    3. Servera soppan med aiolin och ett gott surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben