Fiskfärs med hummersås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Har du matberedare går det både fort och lätt att göra den här goda, festliga fiskfärsen.

Ingredienser

  • 6oo g torskfilé
  • 2 kokta potatisar
  • 1 ägg
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 200 g räkor med skal
  • ½ knippa dill
  • Ca 2 msk smält smör
  • 1 msk ströbröd
  • Hummersås
  • 3 dl vatten
  • 3 msk hummerfond
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl kaffegrädde
  • 1 dl creme fraiche ( kokbar )
  • Salt
  • Peppar
  • Pressad citronsaft
  • Garnering
  • Räkor
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 gr
    2. Skär fiskfiléerna och potatisen i mindre bitar, lägg ner dem i matberedaren och kör till en färs.Tillsätt salt, peppar och dragon.
    3. Lägg ca hälften av färsen i en smord eldfast form. Skala räkorna och klipp dillen.Fördela räkor och dill över fiskfärsen.Täck med resterande fiskfärs.
    4. Pensla med smält smör och sikta ströbrödet över. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
    5. Koka upp vatten och hummerfond.Rör ut mjölet med grädde till en redning.Vispa ner redningen i såsen och låt den sjuda ca 3 minuter.Tillsätt creme fraiche och låt såsen koka upp på nytt.Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
    6. Garnera fiskfärsen med räkor och dillvippor.
    7. Bjud såsen och kokt potatis eller ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben