Fiskfilé Chermoula

Serverar: 4 portioner

Chermoula är en marockansk kryddblandning som ger en pikant och frisk smak till fisk eller kyckling. Här en god version utan fett.

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé med skinn, t.ex. havsabborre
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk olivolja
  • Olja och bakplåtspapper till plåten
  • Chermoula
  • 4 schalottenlökar
  • 1 liten röd chilifrukt
  • Rivet skal och saft av 2 citroner
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 4 msk hackad, slätbladig persilja
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Ansa chilifrukten och ta bort kärnorna. Strimla den fint.
    2. Blanda schalottenlök, chilifrukt, citronskal, färskpressad citronsaft, ingefära, persilja och peppar i en skål. Blanda väl. Sätt ugnens grill på högsta värmen.
    3. Smörj en plåt med olja eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg filéerna med skinnsidan neråt och salta dem lätt. Fördela chermoulan på filéerna och droppa över några droppar olivolja på varje chermoulatäckt filé.
    4. Sänk ugnens grill till medelvärme och sätt in plåten i ugnen. Grilla i ca 8 minuter tills fisken är färdig. Vänd inte filéerna för då faller kryddblandningen av. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben