Fiskfilé på thaivis

Serverar: 4 portioner

Fisken sjuds i en lätt och uppfriskande sås med smaker av Thailand, den goda fisken passar till lunch och middag.

Ingredienser

  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk fisksås eller ljus soja
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl finhackade korianderblad
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 800 g spättafiléer eller annan vit fiskfilé
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Blanda sweet chilisås, fisksås eller soja och limesaft i en liten kastrull och koka upp på låg värme. Låt sjuda 2 minuter under omrörning tills såsen är väl blandad. Ställ åt sidan.
    2. Blanda majsmjöl och koriander i en skål och krydda med salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölet tills de är täckta och lägg dem på ett fat.
    3. Hetta upp oljan på hög värme i en stekpanna. Lägg fiskfiléerna i pannan och stek försiktigt ca 2 minuter på varje sida, tills gyllene. Det är viktigt att oljan är tillräckligt het innan fisken steks. Prova att lägga en liten brödtärning i oljan. När brödet fräser är oljan tillräckligt het.
    4. Ta upp fiskfiléerna ur pannan och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg upp på ett fat och droppa över den heta såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben