Fiskfilé Thailand

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Viktväktar

Ingredienser

  • 150 g fiskfilé; rå vikt, torsk eller plattfisk
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk sojasås
  • 1 krm salt
  • 1 tsk olja
  • 10 cm purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk ljus maizenaredning
  • 2 tsk ketchup
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk curry
  • 2 skiva ananas; i naturell juice
  • 1 1/2 dl kokt ris
  • Instruktioner

    1. Tärna och marinera fisken 30 minuter i citron, soja och salt. Stek den lätt i oljan och flytta över på tallrik, håll den varm.
    2. Fräs upp strimlad purjo och tärnad paprika i samma panna. Tillsätt redning, ketchup, buljong och curry, koka ett par minuter.
    3. Blanda i ananas i bitar. Häll varm sås över varm fisk och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Haw 8 mars 2009

    Detta var supergott! Gjorde med 400g fisk men bara en paprika och ca. 2 dm purjolök. Kändes mycket om jag skulle tredubbla receptet nästan. Serverade med ris till och det blev mycket mat över trots att vi var två vuxna och ett barn som åt. Klart testbart!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben