Fiskgratäng a la Bohus

Serverar: 4 portioner

Spenat och fisk smakar bra ihop. Här gratinerad med en fluffig sufflésås gjord på färdig hollandaisessås.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, torsk, kolja eller makrill
  • 375 g djupfryst spenat
  • Matfett till formen
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk körvel
  • 1 påse, 200 g hollandaisesås, djupfryst
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Tina spenaten och fördela den i en lätt smord ugnssäker form. Lägg på fiskfiléerna. Salta och krydda.
    3. Tina såsen och blanda i osten. Fördela såsen över fisken.
    4. Gratinera i ugn, 225 grader, ca 15 minuter.
    5. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lubelu 2 december 2010

    Den här rätten var jättegod och lätt att göra. Jag gjorde min egen hollandaisesås vilket troligen påverkade smaken till det bättre och det var heller inga svårigheter. Jag rekommenderar dig att prova!

    MrsC 2 december 2010

    Tycker du den är värd några stjärnor? Hälsningar Pia :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben