Fiskgratäng á la Nennes

Serverar: 6-8 portioner

Snabb, god och lättlagad fiskgratäng som gör succé!

Ingredienser

  • 800 g torskfilé
  • ca 4 msk smör
  • ca 2 ½ dl ärtor (går bra att ta frysta)
  • ½ purjolök (skivad)
  • Citronpeppar
  • Såsen
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 2 dl crème fraiche (kokbar)
  • 2 msk chilisås
  • 1 ½ msk hummerfond
  • 2 msk Maizena
  • Hackad dill
  • Citronpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skiva den tinade torsken och lägg den i en smord gratängform. Lägg ärtor och skivad purjolök uppepå. Strö över med citronpeppar och några klickar smör (ca 4 msk).
    2. Såsen: Blanda mellangrädde och crème fraiche. Rör i chilisås, hummerfond, hackad dill och maizena. Smaka av med citronpeppar. Häll såsen över fisken, ärtorna och purjolöken.
    3. Strö riven ost över fiskgratängen.
    4. Grädde i ugnen 200 gr, ca 30 min eller tills osten fått en gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben