Fiskgratäng a'la Provencále

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept som jag "slängde" ihop av det jag hade hemma . Mätte på en höft. Det blev kanongott!!

Ingredienser

  • 3 portionsbitar Alaska Pollock
  • 1 tomat
  • Ca 2 dl matgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ett par msk fryst dill (går nog bra även med färsk)
  • Ett par msk frysta provencálska kryddor (går nog bra även med färska)
  • Pressad citron (på flaska använde jag)
  • Svartpeppar
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Halvtina fisken i mikron. Smörj en ugnsfast form och lägg skivad tomat i botten. Lägg fisken över och stänk på pressad citron. Krydda med örtsalt och svart peppar. Blanda ihop matgrädde, pressad vitlök, dill och provencálska kryddor. Häll över detta på fisken och sätt in i ugnen på 225 grader 15-20 minuter tills fisken är klar.
    2. Servera med potatis eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anmawa 8 mars 2009

    Trevlig vardagsmat som är enkel att tilllaga. Jag hade ingen matlagningsgrädde, så jag tog färskost och mjölk på en höft istället. Kar fördel när man kan anpassa recepten efter vad man har hemma.

    JennyV 31 mars 2009

    Detta var gott! Provencalska kryddor passade jättebra till. Tyckte det blev lite väl "vattnigt" med matlagningsgrädden, kanske reder den lite nästa gång eller har i creme fraiche också. Hade ett örtsalt med chili och det gjorde mycket smak i gratängen!!

    farmoringer 1 december 2011

    Tack för ett bra recept. Smakade bra. Jag brukar alltid vispa i lite maizena i vätskan om jag har rå fisk.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben