fiskgratäng elisabeth

Serverar: 4-5 portioner

Mmmm, Gott

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé
  • 100 g finhackade champinjoner (gärna färska)
  • ½ strimlad purjolök
  • ½ hackad röd paprika
  • 1 brk krossade tomater, 400 g
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dill
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form.
    2. Fräs alla grönsakerna utom krossade tomater i smöret. Tillsätt tomaterna och fiskbuljong och låt grönsaksröran puttra några minuter. Pudra över mjöl och tillsätt crème fraiche och dill, låt såsen koka nån minut. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ca 20 min i 200 grader.
    4. Servera med ris eller potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben