Fiskgratäng för fattig gourmand

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Den här fiskgratängen kom till av en skåprensning innan lönen dök upp ;) Mycket god och uppskattad, och billig!

Ingredienser

  • 400 g alaska pollock, eller annan valfri fisk
  • 2½ dl creme fraiche, ca
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk citronsaft
  • 1 rödlök
  • Citronpeppar
  • Torkad dill (eller färsk om man föredrar det)
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg i portionsstora bitar av fisken i en ugnssäker form. Blanda ihop såsen, och använd kryddorna i den mängd du själv känner för.
    2. Skär rödlöken i den form du föredrar.
    3. När såsen är ihopblandad, häll detta över fisken och avsluta med att blanda i den skurna löken i såsen.
    4. Ställ in i ugnen och låt stå där ca 30-35 minuter beroende på hur snabb och effektiv din ugn är.
    5. Servera med kokt ris eller potatis, och eventuellt en sallad. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben