Fiskgratäng Italiano

Serverar: 4 portioner

Ännu en god fiskrätt från Svenska Fisk i Göteborg

Ingredienser

  • 500 g koljafilé eller annan vit fisk
  • Citronsås
  • 1 ½ dl lätt crème fraiche (15%)
  • 1 dl mjölk
  • ½ fiskbuljongstärning eller 1 msk fiskfond
  • Finrivet skal och saft från ½ citron
  • ½ msk Maizena redning
  • Potatismos
  • 500 g potatis
  • 2 tsk smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 krm socker, salt och vitpeppar
  • Brödtäcke
  • 2 skivor vitt bröd
  • ½ msk olivolja
  • ½ dl blandade färska örter (t.ex. persilja och dill)
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC. Låt alla ingredienser till såsen utom redningen koka upp. Tillsätt maizena och dra kastrullen från plattan när såsen tjocknat. Häll såsen över fiskfiléerna i en ugnsfast form - sätt in i ugnen.
    2. Skala, koka och mosa potatisen. Tillsätt smör, mjölk och socker. Salta och peppra.
    3. Mixa ingredienserna till brödtäcket. 5. Ta ut fisken efter ca 20 min. Höj temperaturen till 225ºC. Klicka moset över fisken och strö brödtäcket överst. Grädda i ugnen tills täcket fått en gyllenbrun färg. Servera med riven morot.
    4. Gluten? Välj glutenfritt bröd. Laktos? Välj laktosfri crème fraiche, mjölk och smör. Uteslut osten om du är mycket känslig. Ägg? Nej

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben