Fiskgratäng light

Serverar: 6-7 portioner

En saftig fiskgratäng som inte alls är så onyttig som den ser ut!

Ingredienser

  • 800 g torskfile
  • 1 purjolök
  • 2 rödlökar
  • 10-12 st färska champinjoner
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 4 dl minifraiche 5%
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Citronpeppar
  • Dill
  • 2 påsar hollandaissås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form.
    2. Lägg ut fisken i formen. Ställ in i ugnen 5-10 min (beroende på om fisken är helt tinad eller ej). Ta ut fisken och krydda denna ordentligt med salt, peppar och citronpeppar.
    3. Hacka purjolök, rödlök och strö över fisken. Blanda minifraiche, pressad vitlök och krossade tomater i en bunke och häll blandningen över fisken. Skär champinjonerna i skivor och lägg dem ovanpå..
    4. Koka upp hollandaissåsen med 3 dl vatten, tillsätt inget fett. Häll över gratängen. Strö över lite dill.
    5. Ställ in 25 minuter i ugnen.
    6. Servera med fullkornsris eller liknande.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben